МестонахождениеКратка историяБитови условияУправление


Добре дошли в ДОВДЛРГ

"Св. Димитър Басарбовски"

Домът за деца, лишени от родителски грижи "Св. Димитър Басарбовски" е най-старият и най-големият дом в Русенска област. Той е един от водещите в България в организацията по отглеждането и възпитанието на деца в неравностойно социално положение и неравностойно здравословно състояние.

Випуск 2002

Предназначен е за деца и младежи на възраст от 7 до 20 г. За периода на своето съществуване от 1915 г. насам в домът са отгледани над 10 000 младежи под грижите на около 350 възпитатели и служители. ДОВДЛРГ "Св. Димитър Басарбовски" е бил дом на известни министри, лекари, офицери, художници, учени, банкери, учители, общественици, музиканти...

Дори и днес, въпреки трудните времена, в които живеем и крайно недостатъчната издръжка на децата (61 ст. на ден), ние не се страхуваме да вървим напред, защото се чувстваме част от обществото и знаем, че не сме сами и до нас все още има хора, които не са ни забравили.

Благодарим и на вас, уважаеми посетители на сайта, за отделеното ценно време и вниманието. Искрено се надяваме, че в следващите минути няма да скучаете и ще успеете да намерите информацията, която търсите. Надяваме се също така да станем добри приятели и сътрудници за в бъдеще.

В горната и лявата част на всяка страница се намират бутони, с които можете да се запознаете с различните раздели и секции от сайта. Желаем Ви приятни минути с нас!


Домът: Местонахождение, Кратка история, Битови условия, Управление

Децата: Образование, Социално-педагогически дейности, Извънкласни дейности

Специалисти: Педагози, Служители, Квалификационна дейност

Партньори: Национални, Международни, Реализирани проекти


Copyright © 2002, Петър Събев. Всички права запазени. При проблеми в работата на сайта, пишете на psabev@bulgaria.com
Домът

Дом за деца, лишени от родителски грижи

"Св. Димитър Басарбовски",

гр. Русе


Адрес:

Русе 7004, ул. "Доростол" 108

Телефон:

(082) 84-62-58

(082) 84-62-60

Факс:

(082) 84-62-60

Електронна поща:

dbasarb@bulgaria.com

Банкова сметка в лева:

Обединена Бългаска Банка АД, гр. Русе

Банков код: 20083417

Банкова сметка No.: 3010091615

БИН 7442010004